Home » Casino Spellen » Blackjack spelen

Blackjack spelen

Blackjack spelen

Blackjack is een bekend kaartspel: wie komt het dichtst bij 21 en versla je daarmee de bank?

Veel mensen denken de optimale strategie te kennen, maar het blijft een lastig spelletje. Internet Blackjack is niet anders dan elk andere variant van dit spel, maar speel jij jhet wel goed?! Vandaag gaan we het niet over de strategie hebben, maar gewoon over de spelregels.

Deze zijn simpel en voor iedereen heel gemakkelijk te leren, binnen enkele minuten kun je al spelen en ook winnen uiteraard. Hieronder kun je dirext gratis oefenen en de fijne kneepjes van dit populaire kaartspel onder de knie krijgen.

Gratis Blackjack oefenen


Blackjack spelen

Spelregels van Blackjack

De regels op zich zijn niet zo ingewikkeld: je speelt tegen de dealer. Je krijgt allebei twee kaarten. Jouw kaarten zijn beide zichtbaar en van de dealer zie je één kaart. De genummerde kaarten hebben de waarde die op de kaart staat en de plaatjes tellen voor tien punten. De aas is 1 of 11 waard. Dat mag je zelf kiezen. Je kunt zoveel extra kaarten vragen als je wilt. Maar het doel is om zo dicht mogelijk bij de 21 te komen. Ga je eroverheen dan ben je ‘bust’. Ben je tevreden met je puntenaantal dan klik je op ‘blijven’. Vervolgens gaat de dealer extra kaarten nemen. Hij moet boven de 17 punten eindigen. Is hij bust dan wint de speler als de speler onder de 21 is gebleven, heeft hij een score tussen de 17 en 21, dan is degene met de hoogste score de winnaar. Bij een gelijkspel krijg je je inzet terug.
Als de eerste twee kaarten een plaatje en een aas zijn, dan heb je blackjack. Je krijgt dan anderhalf keer je inzet.

Verzekeren, verdubbelen of splitsen

Wanneer de kaart van de dealer een aas is, kan de speler een verzekering kopen. Haalt de dealer blackjack, dan krijgt de speler de verzekering twee keer uitbetaald. Een speler kan ook zijn inzet verdubbelen als hij blackjack heeft en de dealer als eerste kaart een aas.

Heb je twee dezelfde kaarten dan mag je ze splitsen door je inzet te verdubbelen. Je speelt dan twee keer blackjack tegelijk.

Je kunt ook verdubbelen. Dat wil zeggen dat je je inzet verdubbelt, nadat je je twee kaarten hebt bekeken. Je krijgt daarna nog één kaart. Behalve bij twee azen mag je ook na het splitsen nog weer verdubbelen.
Dit zijn de spelregels in een notendop. Het is niet moeilijk, maar je moet het wel even weten. Je kunt nu aan de slag en genieten van dit prachtige spel.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *