Home » Klassieke gokkasten » Random Runner gokkast

Random Runner gokkast

Random Runner gokkast

Random Runner de absolute favoriet is wereldwijd (in heel Nederland) de nummer 1 – Het blijft een apart verschijnsel: hele oude, standaard gokkasten, die enorm populair blijven in de gokwereld die normaliter vol is van fancy graphics en spannende thema’s.

De Random Runner is misschien wel het beste voorbeeld van zo’n klassieke gokkast, die nog steeds in heel Nederland wereld beroemd is. Er is geen kast te bedenken waar zoveel mensen op gespeeld en gewonnen hebben. In heel Nederland stonden ze verspreid en nu ook al jaren een topper op het internet

Historie van de Random Runner gokkast

Vóór het digitale tijdperk, stond de Random Runner in iedere kroeg en speelhal. Oude vrouwtjes zaten met hun tasje op schoot en een bekertje met muntjes, te wachten op de grote prijs, maar ook verstokte kroeggangers waren niet weg te slaan bij het apparaat.

Het spel dateert nog uit de tijd dat de Autoplay knop nog niet bestond. Spelers stopten kaartjes tussen de knoppen, zodat de gokkast automatisch bleef draaien. De maker kwam daar achter en besloot toen dat er een Autoplay knop moest komen. Daar komt de naam Random runner vandaan: Random, omdat er willekeurige prijzen vallen bij twee of meer sterren. Runner, omdat hij automatisch runt. Die autoplay knop was zo’n groot succes, dat de Random Runner sindsdien niet meer weg te denken is uit de gokhal.

random runner gokkast
random runner gokkast

Zo’n populaire speelautomaat mag natuurlijk ook online niet ontbreken. De digitale versie is eigenlijk exact hetzelfde als de echte gokkast. Zeker als je de full screen mode aanklikt is het alsof je weer in de gokhal staat. Maar nu speel je lekker anoniem op momenten dat het jou uitkomt.

De Spelregels op de Random Runner gokkast

De regels zijn niet al te ingewikkeld. Je begint met het basisspel. Dat bestaat uit 3 rollen en 1 winlijn. De kroon symbolen gelden op alle lijnen door elkaar. Als er op elke rol, waar dan ook een kroon staat, dan win je 20 credits.

Creditmeter of winbank

De gewonnen punten komen in de creditmeter of in de winbank. Dat mag je zelf kiezen. De winbank is de clubmeter voor het bonusspel. Als je drie sterren op de winlijn hebt en 200 punten wint, dan gaan je credits direct naar de creditmeter. Als je een bes krijgt op rol 1, dan start het 0-4 spel. Daarmee maak je 25% kans op vier credits.

Hold knoppen en autohold functie

Verder zijn er holdbuttons en een autoholdfunctie. De laatste zet bepaalde combinaties automatisch vast. Dit kun je natuurlijk resetten. Staan er vier of meer credits op de winbank dan begint het bonusspel. Dit kost vijf credits, vier uit de winbank en één uit de creditmeter. Je kunt credits verplaatsen van de winbank naar de creditmeter. Andersom kan niet.

De Random Runner spelen kan gratis en voor geld

De Random Runner is voor een beetje liefhebber natuurlijk geen onbekende meer. Toch kan het zijn dat je door al die nieuwe mooie games, de Random Runner een beetje uit het oog bent verloren. Het is zeker leuk om af en toe dit spel weer te spelen. Gewoon, voor old times sake en omdat het nog steeds een heel leuk spel is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *