Home » Casino Spellen » Roulette spelen

Roulette spelen

Roulette spelen

Roulette is spannend. Dat ronddraaiende balletje in combinatie met je geluksgetal, het blijft jong en oud overal ter wereld boeien. Ook online wordt het veel gespeeld. In dit artikel gaan we uitgebreid in op de regels.

In essentie gaat het natuurlijk om het wiel met 36 nummers en een 0. Jij raadt in welk vakje het balletje valt en als je het goed hebt, win je. Je kunt op verschillende getallen inzetten of op een kleur. Hoe specifieker je inzet, hoe kleiner de kans dat je het goed hebt, maar hoger je winst.

Op de tafel wordt een zogenaamde dolly gezet op het gevallen nummer. Alle niet winnende inzetten worden van tafel geveegd en de winnaars krijgen hun winst.

Oefen Roulette gratis en verhoog je kans op winst


Roulette spelen

Internet roulette speelwijze

Ook de speelwijze is eenvoudig: kies de chipwaarde, doe je inzet en geef een draai aan het wiel. De chipwaarde kies je door rechts onderin het scherm op één van de chips te klikken. Staan er naast nog pijltjes, dan kun je nog specifieker je chipwaarde bepalen. Je doet een inzet door chips op de tafel te plaatsen. Je kunt ook inzetpatronen gebruiken. Is je inzet te hoog of je saldo te laag, dan wordt je inzet niet meegeteld.

Inzetten bij online roulette

Er zijn veel verschillende inzetten mogelijk. Het belangrijkste onderscheid is tussen inside en outside bets. Outside bets zijn de inzetten die buiten het genummerde veld op de tafel gedaan dienen te worden. Dat zijn bijvoorbeeld de inzetten op rood of zwart, even of oneven of 1 t/m 18 en 19 t/m 36. De inside bets zijn op specifieke nummers of groepen nummers. Je plaatst een inzet door op de inzetvakken op de tafel te klikken. Telkens als je klikt wordt er één chip ingezet. Als je met je muis over de inzetvakken gaat, licht het type inzet op en kun je er meer informatie over lezen.

Speciale inzetten en combinaties

Er zijn ook speciale inzetten. Die doe je door op de chipwaarde te klikken en vervolgens op een speciale inzet in het daarvoor bedoelde paneel. Dit wordt geopend als je op de balk ‘speciale inzetten’ klikt. Je kunt er announce of call inzetten doen. Wil je je inzet verhogen met meer of minder dan de chipwaarde, dan kun je rechts onderin het scherm een andere chip selecteren. Kies voor ‘chip verwijderen’ als je toch een inzet wilt annuleren.

De knop ‘Draaien’ laat vanzelfsprekend het rad draaien. Vervolgens wordt het winnende nummer getoond op het informatiebord en je eventuele winst wordt toegevoegd aan je cash bedrag. Voor de volgende ronde kun je klikken op ‘dezelfde inzet’ om dezelfde inzet te doen of op ‘inzetten wissen’. Dan worden alle eerdere inzetten verwijderd.

Burenspel en inzetten op de “racebaan”

De Racebaan is een variatie op de gewone roulettetafel. Je zet in op getallen die naast elkaar op het wiel staan. Er zijn straight inzetten en vijf speciale inzetten, zoals bureninzetten. Daarvoor moet je wel de instelling ‘bureninzetten’ inschakelen.

Zo is roulette online boeiend en gevarieerd. Je kunt verschillende inzetten doen, afhankelijk van je budget, je strategie en je geluk. Ga je voor de grootste winstkans of toch voor je lievelingsgetal?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *